Reiki cursussen

Een relatief bekende en zeer toegankelijke vorm van energiewerk is Reiki-energie. In Reiki cursussen leer je deze energie voelen en toepassen! Sommigen zien het als een gave, die slechts voor enkelen is weggelegd. Dat is absoluut NIET waar. Iedereen kan leren om reiki door te geven in een reiki cursus!

Reiki is een milde energie, noem het levensenergie. Na een reiki cursus stroomt het als een kabbelend beekje uit je handen wanneer je je handen op iemand legt. Dat heb je misschien al eens ervaren, zonder dat je er bewust van was. Of het nu hoofdpijn, een schaafwond of menstruatiepijn is, leg je hand op de pijnlijke plek en het geeft een verlichtend gevoel. Daarom doen ouders dit ook automatisch als hun kind pijn heeft.

Waarom dan toch reiki cursussen, als iedereen het al van nature kan? Omdat de stroom van jouw energie in kracht kan groeien. In de reiki cursussen leer je in verschillende stappen de energie te herkennen, je leert symbolen die reiki versterken en je leert wanneer je reiki wel en wanneer niet inzet. En bovenal: jouw energiekanalen worden schoon geblazen zodat je pure energie kunt doorgeven.

Er zijn gradaties in de kracht, intensiteit en doorwerking van de reiki energie. Daarom bestaan er drie opeenvolgende reiki cursussen, variërend van één dag tot twee dagen:

  • Cursus Reiki 1
  • Cursus Reiki 2
  • Cursus Reiki 3A – Master

Tot slot is er ook een cursus Reiki 3B – Master and Teacher . In deze reiki cursus van circa 6 maanden leer je om ook anderen te begeleiden in Reiki.

Veel gestelde vragen

1. Wat is reiki?

De definitie van Reiki die ik graag hanteer is:

Reiki is het geven, ontvangen en benutten van universele levensenergie om het zelfhelend vermogen van je lichaam te ondersteunen, blokkades op te ruimen en je energie beter door te laten stromen.

Hoe het zelfhelend vermogen werkt? Universele energie (reiki) is feitelijk hetzelfde als onvoorwaardelijke liefde: de hoogste trilling van energie. Door reiki te geven en te ontvangen vanuit de kosmos voeg je liefde dat een hoge trilling heeft, toe aan het lichaam dat een lagere trilling heeft. Je zou kunnen zeggen dat reiki zaken ‘los-trilt’ in het lichaam. En in diezelfde analogie zou je ook kunnen zeggen: hoe meer blokkades door ‘vastgezette emoties’ en pijn, hoe lager de trilling van het lichaam is. Reiki voegt daar een liefdesstroom aan toe. Daardoor wordt een proces in werking gezet waarbij blokkades worden opgeruimd en energie beter kan stromen. Op deze manier ondersteunt reiki het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dus de reiki-gever geneest de ander niet, de reiki doet het zelfs ook niet, maar het lichaam heelt zichzelf. Met ondersteuning van de reiki, als een soort katalysator.

2. Wat zijn reiki symbolen

In Reiki 2 en 3A leer je symbolen, waarmee je de reiki-energie een extra intensiteit meegeeft. Een symbool heeft een bepaalde energie, een intentie. Door symbolen ‘in de lucht te schrijven’ of te visualiseren versterk je de werking van de reiki energie. Bijvoorbeeld door de intentie mee te geven dat de energie doorwerkt op emotioneel of zielsniveau en dat het de brug slaat naar ervaringen in het verleden of de toekomst.

Je leert hier alles over in de reiki cursussen.

3. Moet ik me voorbereiden op een reikicursus?

Nee, je hoeft je niet voor te bereiden op een reikicursus. Je krijgt zeker theorie op de cursusdagen zelf en je krijgt vervolgens een door mij geschreven naslagwerk mee naar huis. Maar een verdere voorbereiding is niet nodig. Je hebt alleen de wens en intentie nodig om je energetische vermogens te leren ontdekken.

4. Wat kosten reiki cursussen?

De reiki cursussen 1, 2 en 3A Master variëren in kosten van € 220 tot € 320 incl BTW.
De tijdsduur varieert van één dag tot twee dagen.

De exacte kosten per cursus vind je in de specifieke informatie per cursus.

Ook de planning van de specifieke reiki cursussen vind je op die plek.

quote1 “Ik heb Reiki 3A bij GLOED consult gedaan. En wat een verademing was dat ten opzichte van mijn ervaringen bij Reiki 1 en 2. Die cursussen deed ik in grote groepen (tot 16 personen) en gingen vooral over het toepassen van Reiki. Bij GLOED consult was er naast mij maar één andere cursist, waardoor er veel meer aandacht was voor mij en mijn vragen. Het ging dat ook niet alleen over de toepassing van Reiki, maar ook over levensfilosofie en spiritualiteit in het algemeen. Ook heb ik een prachtige sessie kunnen geven aan mijn mede-cursusgenoot, wat me veel zelfvertrouwen gaf. Tanja’s begeleiding is heel warm, en ze heeft zoveel kennis en wijsheid! Maar ook is ze open over haar eigen proces, wat helderheid brengt en ook een hele intieme band geeft. Ik vond het echt geweldig.”

– Sara (2022)

quote1 “Wat vond ik mijn reiki-cursus een cadeautje voor mezelf! Zoveel rust, zoveel ontspanning, zoveel inzichten. Tanja creëert direct een open en veilige sfeer in onze groep van vier vrouwen. De reiki is een grote verrijking in mijn leven, zeker nu ik net moeder ben geworden. Dank je wel, Tanja, voor de mooie opzet van de cursus en de fijne begeleiding.”

– Eveline (2021)