Individuele begeleiding

 • Wil je je persoonlijk leiderschap vergroten?
 • Heb je fysieke, emotionele of psychische klachten?
 • Voel je je regelmatig onzeker?
 • Vermoed je (of ben je) (hoog)gevoelig?

Energetische coaching kan je helpen bij al deze klachten. De kern van een behandeling (consult) is dat we laag voor laag we emoties en overtuigingen concreet maken, we doorvoelen en loslaten. Dit lukt niet door alleen te praten, want dat doen we vooral met ons hoofd. Je gaat het voelen en ervaren met lichaamswerk. Hoe? Ik bepaal ter plekke welke methode het beste past bij jou op dat moment, bijvoorbeeld reiki, hypnotherapie, coaching en/of systemisch werk.

Elke ontmoeting is uniek en maatwerk voor jou. En ik garandeer je dat elke sessie, elk consult verlichting brengt. Altijd.

quote1 Vanaf het eerste contact met Tanja voelde ik me op mijn gemak en was er een gevoel van vertrouwen en begrip. Heel bijzonder hoe Tanja aanvoelt wat er op dat moment nodig is om je verder helpen op je eigen innerlijke reis. Na elke sessie merk ik weer hoeveel er teweeg wordt gebracht, en hoe ik elke keer weer een stapje verder kom in het ontdekken van mezelf. Tanja is een ontzettend warm en liefdevol persoon die ook buiten de sessies voor je klaar staat om je te steunen en even met je mee te ‘voelen’ op afstand. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Tanja terecht ben gekomen!

– Annelotte (2022)

quote1 Al vanaf de eerste mail voelde het goed met Tanja. In het echt was dit niet anders – een brede, sprankelende glimlach bij elke binnenkomst en met haar rustgevende uitstraling kun je niet anders dan je op je gemak te voelen. Tanja ziet je, hoort je, voelt je écht. Naast haar brede kennis van psychologie en literatuur waar ze me naar door kon verwijzen, is haar intuïtie zeker weten haar sterkste ‘tool’. De manier waarop Tanja weet te spiegelen, aan te voelen en te ondersteunen is in één woord: magisch. Ook buiten de sessies staat ze altijd klaar om je op een passende manier steun te bieden, aan te voelen en goede raad te geven. Ze heeft er voor gezorgd dat ik inzicht kreeg in de thema’s van mijn leven, en het herkennen van patronen die stammen uit mijn kindertijd – en dit alles met een portie goede humor.

– Yoshua (2021)

quote1 Een innerlijke reis is exact de juiste bewoording voor wat je meemaakt bij Tanja in haar praktijk. Je maakt een duik in je onderbewuste en gaat op onderzoek naar patronen en emoties die je dwars zitten en je niet meer dienen – om deze los te kunnen laten. De eerste keer was ik enorm verbaasd over wat er allemaal gebeurde en de impact daarvan. Tanja begeleid je hierbij op een heel warme en liefdevolle wijze. Tegelijkertijd is ze ook scherp en ontgaat haar niets. Ze voelt je aan en is eerlijk in wat ze je terug geeft. Ze neemt goed de tijd om na te praten en te verhelderen. Haar sessies brengen me ontzettend veel aan inzichten in m’n eigen emoties en gedragspatronen en stellen me in staat deze los te laten. Heel erg waardevol, echt een verrijking!

– Joukje (2022)

quote1 Tanja is geweldig! Ik heb een aantal sessies met haar gedaan, zowel online als offline en het heeft me veel inzichten gegeven en me verder geholpen in mijn healing. Tanja voelde meteen heel vertrouwd en warm en is altijd super betrokken – ook buiten de sessies om. Ik zou haar zeker aanraden!

– Merel (2022)

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de kosten?

Tarief individuele begeleiding (particulier): € 67 per uur excl BTW (€ 80 incl BTW)

Tarief individuele begeleiding (zakelijk): € 100 per uur excl BTW (€ 121 incl BTW)

Een individuele sessie duurt gemiddeld 2 uur.

2. Hoe betaal ik?

Je betaalt achteraf en digitaal.

Enkele dagen tot een week na de behandeling neem ik contact met je op om te horen hoe het met je gaat en of ik nog iets voor je kan doen. Op dat moment stuur ik je een factuur en een tikkie (tenzij anders afgesproken).

3. Worden sessies vergoed bij mijn ziektekostenverzekering?

Helaas. Hoewel de sessies absoluut fysieke en emotionele klachten doen verminderen of zelfs wegnemen, wordt het niet vergoed door een ziektekostenverzekering.

4. Hoeveel tijd vraagt een behandeling of een traject?

Door activiteiten in de zakelijke markt kan ik het tarief voor particulieren laag houden.

Zeg je 48u van te voren af, dan kan ik 50% van de sessie doorrekenen.

 • Betaalt je werkgever, dan zijn de kosten per sessie gemiddeld € 242
 • Afhankelijk van de afspraken met je werkgever, wordt één deel-factuur vooraf toegezonden, gebaseerd op een trajectprijs. En één eindfactuur met inzicht in de tijdsbesteding per sessie.
 • Een traject duurt gemiddeld 4 tot 5 sessies.
 • Dus ben je een particulier? Dan kost een sessie gemiddeld € 160.
 • Je betaalt de tijd dat je ‘binnen’ bent, dus als het korter is, betaal je minder. Als het langer heeft geduurd betaal je meer.

5. Hoe ziet een behandeling eruit?

Een traject vraagt meestal meerdere sessie omdat de klachten waarmee je belast bent een opstapeling is van meerdere ervaringen. Je hebt meerdere patronen en overlevingsmechanismen opgebouwd in je leven. In elke behandeling komt een thema aan de orde die zich op dat moment aandient. Als de metaforische ‘ui die je laag voor laag afpelt’. Afhankelijk van jouw behoefte en van jouw situatie kunnen we een traject afspreken. Tussen de opeenvolgende sessies zit minimaal 3 weken en maximaal 3 maanden. Een traject duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden.

Heb je slechts kort de tijd? Dan is het eventueel mogelijk om een reiki-behandeling te boeken voor een uur. Een dergelijke behandeling is goed af te bakenen in de tijd. Ik zou je adviseren om een ander moment te kiezen wanneer je meer tijd hebt.

Een individuele sessie van 2 uur is relatief lang als je het vergelijkt met ‘gebruikelijke’ coachingsgesprekken in de markt van gemiddeld een uur. De reden dat het langer duurt is dat mijn methoden moeilijk te onderbreken zijn. In één sessie worden vaak meerdere laagjes van je thema aangeraakt en tijdens de sessie vinden meerdere transformaties plaats. Als dit diepe proces wordt onderbroken, is net die omslag niet gemaakt. Dan vertrek je in verwarring naar buiten, en dat wil ik ten allen tijde voorkomen.

 • Een kennismaking duurt 30 minuten tot een uur.
 • Een individuele sessie duurt gemiddeld 2 uur, soms korter soms langer.
 • Een traject vraagt meestal 4 tot 5 sessies

Na afloop moet je vaak even rustig zitten. Je krijgt weer wat drinken van me. En we praten na over wat je hebt ervaren. Ik help je met de duiding ervan. En wat je kan meenemen in de komende periode. Pas als jij je weer helemaal goed voelt, nemen we weer afscheid.

Als je het fijn vindt om ter plekke een vervolgafspraak in te plannen voor ca 4wkn later, dan doen we dat. Dat kan ook op een later moment, bijvoorbeeld via whatsapp.

Een behandeling start altijd met een meditatie. Daar begeleid ik je doorheen, zodat je ontspant en beter toegang hebt tot je lichaam en je gevoel. Vaak vloeit de meditatie naadloos over in de verdere behandeling. Deze meditatie doen we terwijl je op de stoel zit, of terwijl je op een behandeltafel ligt. Uiteraard hou je je kleren gewoon aan. Als je het fijn vindt, krijg je een comfortabele deken over je heen.

Vaak komen er golven van emoties los tijdens de meditatie en/of de behandeling. Ik voel letterlijk met je mee. Ik benoem deze emoties. Soms voel jij ze ook, soms niet. Maar wees niet verbaasd als ik ga huilen. Jouw emoties stromen door mij heen. En als ik tranen laat, zachtjes een boertje moet laten of zwaarte laat wegstromen via mijn voeten, zijn dit JOUW emoties die ik help ontladen. Meestal begint ook jouw of mijn buik te rommelen. Dat zijn allemaal goede tekens. Dan komen er zaken in beweging in je lichaam en ben je ‘rommel die eerst nog vast zat aan het afvoeren.

Ik check na de intake mijn intuïtie welke behandelingsmethode we vandaag inzetten. Natuurlijk kan jijzelf ook je voorkeur uitspreken.

Een behandeling begint met een intake; even (bij)praten. Dit zodat jij even kunt landen, je verhaal kan doen en kunt aangeven waar je tegenaan loopt. Hier nemen we gemiddeld 30 min de tijd voor. Maar in principe is het niet persé nodig; ik heb je verhaal of analyse nauwelijks nodig om aan de slag te gaan. Omdat ik werk op basis van intuïtie en van het letterlijk aanvoelen van de spanning in je lichaam, is dat meer dan voldoende informatie om te starten.

 • Intake ca 30 min
 • Behandeling ca 60 min
 • Nagesprek ca 30 min
 • Na afloop ontvang je een gratis verslag (ca 60min)

Een behandeling bevat meestal de volgende onderdelen:

6. Hoe ziet de praktijkruimte eruit?

De praktijkruimte bevindt zich in een aangebouwd deel van mijn huis.
Je belt aan bij de garage. Ik doe voor je open. We lopen samen door de garage heen, en komen dan in de praktijkruimte, waar ontspannende muziek continu zacht klinkt.

De praktijkruimte is een fijne lichte ruimte met uitzicht op de tuin en met vrij uitzicht. We hebben twee comfortabele stoelen om te zitten voor een intake. De behandeltafel staat onder een lichtstraat. Wanneer we de behandeltafel niet nodig hebben, klap ik hem op en hebben we veel ruimte voor opstellingen of cursussen.

7. Wat is belangrijk na een behandeling?

Na elke behandeling zal ik je vragen om veel water te drinken en goed naar je lichaam te luisteren. Een behandeling is vaak erg intensief. Er zijn veel afvalstoffen vrijgekomen in je lichaam, dus het is van belang dat je die goed kunt afvoeren. Ik zou het je niet willen adviseren om na afloop nog naar je werk te gaan, of om (andere) sociale afspraken te maken. Meestal vinden cliënten het heel fijn om de rest van de dag heel rustig aan te doen, op de bank, in bed of buiten.

Het kan zijn dat je fysieke klachten een dag of wat opvlammen na een behandeling, om daarna af te nemen of te verdwijnen. Mocht dat het langer dan 3 dagen aanhouden, neem dan zeker contact met me op voor nazorg.

Ik werk niet met huiswerk of thuisopdrachten.

Ik schrijf een uitwerking (verslag) voor je. En ik raad je aan om dit verslag tussen de behandelingen door herhaaldelijk te lezen. De ervaring leert dat je telkens nieuwe inzichten krijgt na verloop van tijd.

Bijna altijd krijg je ook kleine tips mee in de uitwerking (verslag) die je dagelijks of wekelijks kan toepassen. Jouw proces gaat sneller als je bewust bezig bent met je traject en de tips toepast. Dat maakt dat je kan ervaren wat wel werkt voor jou en wat niet. Zo komen we samen verder.

8. Welke methodieken worden ingezet (incl opleidingen)?

De volgende methodieken zet ik in tijdens mijn behandelingen:

 • Holistisch coachen
 • Milde hypnosetherapie (transformatie healing)
 • Systemisch werk (familie-opstelling of een opstelling met abstracties)
 • Voice dialogue
 • Visualisaties
 • Emotie-release
 • Reiki
 • Intuïtie en mediumschap

En allerlei tussenvormen van bovenstaand, op maat gemaakt voor jou.

Ik ben opgeleid in bovenstaande methodieken bij de volgende opleidingen:

Voor verdere opleidingen en cursussen, zie mijn Linked In profiel
Bijv Algemene Sociale Wetenschappen Universiteit Utrecht (1995 – 2000) en Effectief leiderschap Reddin (2011)

9. Kan ik een traject tussentijds afbreken?

Ja, dat kan. Als jij voelt, of we samen voelen dat je ‘klaar’ bent na 2 of 3 sessies, dan stoppen we gewoon. Het gaat om jouw welbevinden en zodat jij je doel bereikt. Ik ondersteun je daarin en hoe sneller het gaat hoe beter! Je kan op een later moment altijd weer terug komen, als je dat wilt.

Dat gebeurt vaker. Dat iemand 2 tot 4 behandelingen heeft gehad. En dan één of twee jaar later weer bij me terug komt, omdat nieuwe zaken zich aandienen (of een nieuwe laag van hetzelfde thema).

10. Kan ik na of tussen sessies contact met je opnemen?

Jazeker, kan en mag dat! Een behandeling kan flink impact hebben. En het kan zijn dat je vragen hebt achteraf. Of dat er nieuwe ervaringen ontstaan die je wilt navragen. Of dat er tussentijds nieuwe vraagstukken opkomen.

Als je dan contact met me opneemt, kunnen we tussentijds bijsturen en gaat jouw proces sneller. Dan hebben we de volgende sessie geen ‘losse eindjes’ van de vorige keer en kunnen we meteen aan de slag met de volgende laag.

NB Er zijn geen kosten verbonden aan tussentijdse contactmomenten.