Organisatie begeleiding

  • Wil je leiderschap versterken?
  • Loopt de samenwerking stroef?
  • Verdienen de resultaten een boost?
  • Is het ziekteverzuim hoog?

Ik begeleid organisaties, teams en netwerk-samenwerkingsverbanden. Dat kan via eenmalige bijeenkomsten (dagvoorzitterschap), bij een (leiderschaps)traject of teamcoaching.

In bedrijven praten we vooral over resultaten en inhoud. Maar zo vaak zijn onze rationele doelen en woorden doorspekt met overtuigingen, emoties, patronen en belangen (bewust of onbewust). Dit kan elkaar tegenwerken en de flow verstoren.

Ik begeleid je organisatie of team om de patronen in de onderstroom helder te maken. Ik voel letterlijk waar het stokt in de samenwerking en maak dit zichtbaar met behulp van verschillende werkvormen. Natuurlijk doen we dit altijd op basis van jouw inhoudelijke doelstellingen en beoogde resultaten.

Het begeleiden van je organisatie (team of samenwerkingsverband) kan aangevuld worden met individuele begeleiding.

quote1 Tanja heeft ons begeleid bij een bijeenkomst van managers uit onze netwerksamenwerking. Het doel was om knopen door te hakken en focuspunten te formuleren voor een meerjarenplan. Tanja dacht geweldig mee in de voorbereidingen naar die dag en we hadden een goed programma staan. Tanja doet het goed als begeleider en staat met overwicht voor de groep. Gedurende de dag zelf werden we wel wat ongeduldig, omdat de begeleiding van Tanja zaken stil zet en bespreekbaar maakt. In het nagesprek kon ze dan wel weer heel helder teruggeven wat er in beweging was gezet en met welke inhoudelijke punten we verder konden. Dank voor deze ervaring, Tanja.

– Esther

Veelgestelde vragen

1. Wat is het tarief?

De tariefindicatie is € 100,- per uur exlusief BTW

Voor het begeleiden van een dag, of (team)coaching maak ik uiteraard altijd een offerte op basis van specifieke behoeften.

2. Welke opleiding en ervaring heb je?

Voor het begeleiden van organisaties zet ik mijn jarenlange kennis en ervaring in. Deze heb ik opgedaan als manager, projectleider en programmamanager in het publieke domein.

Vooral bij de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt begeleid ik al jaren tientallen bijeenkomsten per jaar, zowel op locatie als online. Ik heb veel ervaring met het voor de groep staan, (dag)voorzitter te zijn en om werkvormen in te zetten die diepere patronen inzichtelijk maken.

Veel gehoorde typeringen over mij zijn: energiek, enthousiast, charisma, een fijne stem om naar te luisteren, humor, oog voor de inhoud en veelzijdig in de inzet van werkvormen.

Relevante opleidingen zijn:

3. Hoe combineer je team- en individuele coaching?

Dit is uiteraard afhankelijk van de behoefte van jouw organisatie. Onderdelen van de aanpak, in verschillende volgorde kan zijn:

  • Individuele kennismaking met teamleden
  • Begeleiding van groepssessies
  • Op basis van behoefte en naar aanleiding van de individuele kennismaking of groepssessies, kan één of enkele sessies ingezet worden (zie individuele begeleiding)