Alle begin is moeilijk

Uitstellen…. Je weet dat je in moet beweging moet komen. Je weet wel dat je zelf actie moet ondernemen. Er is een stemmetje in je hoofd die jou er telkens aan herinnert. Maar er zijn ook andere stemmetjes, die stuwen je een andere kant op. En er is zooooveel afleiding. Er zijn zoveel dingen die je ook kunt gaan doen. Die zelfs heel nuttig zijn, die óók belangrijk zijn en die je een goed gevoel geven. En toch blijft het hangen.

Dit proces kan over kleine dingetjes gaan. Dat je een knoop moet vastmaken van die jas. Dat je een andere energie-leverancier zou willen, maar het komt er niet van om het te regelen. Maar het proces ook weken, of zelfs jaren duren, wanneer het over de veel grotere zaken in het leven gaat. Of je contact zal opnemen met je moeder na een jarenlange stilte. Of dat je ontslag zal nemen van je huidige baan, omdat je al jaren zoveel idealen hebt die je niet kunt vervullen met je baan. Dat je het liefst muzikant of kunstenaar bent, maar jezelf gewoon niet goed genoeg vindt. Hoe verlammend kunnen overtuigingen zijn die je in het verleden hebt opgebouwd. Angst houdt je vast in het nu. Zoveel redenen om het níet te doen. Zoveel afleiding om ándere dingen te doen.

En ergens weet je het ook wel. Het is altijd om in ieder geval een stap te zetten. Misschien niet eens direct in de richting wat je voor ogen had. Misschien zelfs wel juist een andere richting. Maar zet een stap. Doorbreek de verlamming. Want met elke stap verandert je perspectief. Elke kleine stap brengt je nieuwe ideeën of emoties, die je oorspronkelijke plan kunnen bevestigen of ontkrachten. Praat er met iemand over. Of zoek ondersteuning, in welke vorm dan ook. Je hoeft het niet alleen te doen. Op die manier organiseer je je eigen flow. Zet je jezelf in beweging op een pad die jij altijd kan bijsturen. En ik gun je moed. Moed is niet de afwezigheid van angst. Moed is ondanks de angst toch doorzetten. Je hebt het in je. En elke kleine stap is een nieuwe overwinning.

“Je hoeft geen wereldrevolutie te ontketenen, ook het kleine draagt de eeuwigheid in zich”
Henri Hemelsoet

Tanja Willemsen
Gloedconsult
0622418114