Storm

Nazomeren

Mijn barbecue geurde vrolijk deze zomer. En de wijntjes vloeiden soepeltjes in een gereserveerd restaurantje of in een tuin ergens. De liefde, ja zelfs de liefde stroomt weer. Ze klopte 3 maanden geleden aan mijn deur, totaal onverwacht. Verbouwereerd keek ik haar aan toen ik opendeed. Na een paar stille seconden gooide ik met een grote glimlach de deur wagenwijd open. Met een weids en welkom armgebaar liet ik haar binnen.

Intussen zoomt binnen mijn laptop weer, terwijl ik werk. En ik voel de grijns op mijn gezicht als ik met een schuine blik naar het certificaat kijk dat ik vorige week ontving. Ik mag me nu Reiki Master noemen en trainingen geven! Het certificaat voelt als een beloning na flink wat meer werk dan ik stiekem gedacht had. Ik voel me goed. Voldaan en ontspannen. Helder en alert. Klaar om gas te geven.

Innerlijke storm

Deze state of mind ontstond niet zomaar. Vlak voor de zomer had ik ruim een week lang elke avond angstaanvallen, gepaard met hartkloppingen en tranen. Terwijl ik gek genoeg overdag prima functioneerde. Ik wist wat de trigger was van de angst; het gevoel van overheerst te worden, mijn grenzen niet gerespecteerd. Maar ik kwam niet bij de kern. Ik vroeg om hulp.

In een sessie met Priya Frishert – van Breemen begeleidde ze me naar de essentie. Het was doodeng, mijn lijf verkrampte helemaal. Tijdens die behandeling kon ik de overtuigingen loslaten die de diepe, onbewuste angst in mijn systeem had gebeiteld. Wat een opluchting, wat een bevrijding! Ik voelde me oersterk daarna. Ik herinner me de letterlijke gedachte: “Ik ben er klaar voor. Geen idee waarvoor, maar ik ben er klaar voor. Kom maar op!” Een vette energie-lek is sindsdien verdwenen. Zo gaaf dat ik zelf mag meemaken wat cliënten op mijn behandeltafel ook op een soortgelijke manier kunnen ervaren!

Stilte voor de storm

In dezelfde periode reist Covid rusteloos rond in onze maatschappij. Waar Covid de kans krijgt, pakt hij zijn ruimte, zonder oordeel, zonder aanziens des persoons. De warmte deze zomer maakte ons wat onbezorgd en loom misschien. Maar we moeten alert blijven. De kans is groot dat in het herfstige griepseizoen het aantal besmettingen weer gaat oplopen. De voorbereidingen voor een golf van ontslagen in het najaar zijn in volle gang. Is dit de stilte voor de storm? Misschien. Ik luister naar de stilte.

Zijn en blijven

De reis van Covid en mijn innerlijke reis versterken elkaar. Covid ís gewoon. En hij blijft nog echt wel een tijdje bij ons. Ook ik bén gewoon. En ik blijf.

Ik vertraag door Covid. Dat maakt me bewust. Ik kijk en zie beter. Ik ontmoet minder mensen maar het contact is dieper. De liefde stroomt. De flow stroomt. Deze innerlijke storm is nu uitgeraasd, en wauw, wat gaf het me veel kracht en energie terug. En nu? Nu wandel ik, sterker dan ooit, het stormachtige najaar tegemoet.

Ik nodig je uit om ook jouw storm te ontmoeten en tot de kern te komen. Zodat je gewoon bént. En blijft. Al dan niet op mijn behandeltafel.

Tanja Willemsen – Gloed – 0622418114