Een tijdje stil betekent niet dat er niets gebeurt…

“Het is al een tijdje stil op jouw social media. Hoe gaat het met je? Hoe gaat het met Gloed?”
Of: “Heb je geen inspiratie meer?”

Dit waren enkele reacties van de afgelopen weken. Ik heb al maanden nauwelijks geschreven inderdaad, en liet me nauwelijks zien op social media. Geen inspiratie? Oh zeker wel. De eenvoudige reden is dat er zóveel in mijn leven gebeurt, dat ik ervoor koos om vooral daar op te focussen:

  1. Andere baan
    Ik heb sinds eind 2021 een andere functie bij de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt: Ik heb mijn rol als projectleider werkgeversdienstverlening overgedragen, en heb nu de functie van programmamanager over het totale programma over werkgevers-, werkzoekendendienstverlening, gegevensuitwisseling, aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en de begeleiding van kwetsbare groepen. Een nieuwe functie met de focus op strategische ontwikkelingen, op ‘ verbinding en beweging’ in de arbeidsmarktregio en op het geweldige team met wie ik dit doe. Super leuk!
  2. GLOED consult groeit
    Mijn praktijk GLOED consult loopt goed. Ik ontmoet prachtige mensen met vaak heftige ervaringen, die na één of enkele sessies dichter bij zichzelf komen te staan. En daarnaast ontplooi ik activiteiten om een nieuwe tak van GLOED uit te bouwen: dagvoorzitter of procesbegeleider van bijeenkomsten waarbij de onderstroom naar boven mag komen, al dan niet met organisatie-opstellingen. Op deze manier kan ik mijn sensitiviteit en andere kwaliteiten niet alleen inzetten voor individuen, maar ook voor groepen en organisaties.
  3. Nieuw huis, nieuw leven
    Mijn partner en ik hebben samen zijn huis opgeknapt én we hebben intussen samen een nieuw paleisje gekocht. Zijn kinderen zullen ook de helft van de tijd bij ons wonen. Mijn eigen geliefde (t)huis heb ik inmiddels verkocht. Ik zit momenteel nog tussen de verhuisdozen.

Soms word ik helemaal gek van die achtbaan die maar door raast. Van klein en groot geluk, enthousiasme, tegenslagen of verdriet. En soms zelfs tegelijkertijd. Het mooie is wel: juist door al deze nieuwe ontwikkelingen, leer ik weer hele nieuwe kanten mezelf. Zelfs als ik me slechts beperk tot de verhuizing.

Ik ontdek bijvoorbeeld dat Tanja-de-klusser ongelofelijk perfectionistisch is. Ik blijk een obsessief genoegen te beleven aan het strak trekken van muren en van het mooi maken van spullen. Ieder gaatje in een muur die ik afvul, iedere strakke strook behang, ieder donker scheurtje die ik wegschilder,  levert me een gelukzalige zucht op. Orgastisch lekker! Het is bijna een verslaving. Op zich niets mis met zo’n obessie, maar het kost best veul tijd! Beetje temporiseren en beteugelen dan maar, en weer even beseffen wat écht belangrijk is voor mij.

Ook heb ik ontdekt en ervaren welke immense impact de verkoop van mijn huis op me had. Nog altijd was ik verliefd op mijn inmiddels verkochte huisje. De plek waar ik hoge pieken en diepe dalen heb gekend de afgelopen vijf jaar. Het afscheid van mijn huis en van die fase van mijn leven voelde ronduit als rouw. En tegelijkertijd verlangde ik intens naar een plek samen, een nieuwe start. Wat voelde ik me gelukkig toen we ons nieuwe paleisje officieel ‘de onze’ mochten noemen! Vlak voor de sleuteloverdracht heb ik op een prachtige manier mijn huis kunnen loslaten en liefdevol kunnen doorgeven aan de nieuwe toffe eigenaar en haar toekomst. Alle ruimte nu voor ook mijn toekomst!

Is jouw leven ook zo’n avontuur met telkens nieuwe ontdekkingen? Enjoy the ride. Ofzo.  En wil je daar iets over delen? Leuk als je het me laat weten!

Tanja Willemsen
GLOED consult
06-22418114